Uzaktan Öğretim Programları Katkı Payı Ödeme İşlemleri

Kredi Kartı ile Harç Ödemesi Yapabilmek İçin Aşağıdaki Adımları Takip Ediniz

Bu kılavuz ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yeni kayıt yaptıran ve kayıtlı bulunan öğrencilerimizin Harç Ödemesi İşlemlerini Kredi Kartları ile yapabilmeleri için hazırlanmıştır.  Kılavuzu indirmek için lütfen tıklayınız.

1) İlk işlem olarak, https://ubys.comu.edu.tr/ adresinden E-Devlet seçeneği ile Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’ne giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın solunda yer alan “ÖĞRENCİ SİSTEMİ” menüsünden “Öğrenci Bilgi Ekranı” sekmesine tıklanır.

2) Açılan yeni ekranda, ekranın üst kısmında yer alan “Diğer” menüsüne tıklanır.

3) “Diğer” menüsüne tıklandıktan sonra açılan listeden “Harç Bilgileri” sekmesi tıklanır.

4) “Harç Bilgileri” Sekmesi tıklandıktan sonra ekranda “Harç Bilgileri” başlığı altında harç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu ekrandan ödeme yapılması gereken ilgili dönemin karşısında yer alan “Ödeme Yap” butonuna tıklanır.

5) “Ödeme Yap” Butonuna tıklandıktan sonra ekranda açılan yeni penceredeki bilgiler kontrol edilerek “ÖDEME YAP” butonuna tıklanır. Bu aşamada sistem sizi “Ziraat Bankası Güvenli Ödeme Sayfası”na yönlendirecektir. Kart Numarası, Son Kullanma Tarihi, Güvenlik Numarası (CVV) gibi bilgiler ödeme sayfasına doğru ve eksiksiz bir şekilde girilir. Daha sonra öğrencilerimizin ödeme işlemi tamamlanıncaya ve “Ödeme Başarılı” yazısını görünceye kadar pencereyi kapatmamaları gerekmektedir. “Ödeme Başarılı” yazısından sonra Kredi kartı ile harç ödemesi işlemi tamamlanmış olacaktır.