Dönem Projesi Hazırlanması ve Teslimi

DÖNEM PROJESİNİN HAZIRLANMASINDA VE TESLİMİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER İLE GEREKLİ OLAN BELGELER

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin Dönem Projesi ile ilgili 51.maddesi aşağıdaki gibidir.

Dönem projesi

MADDE 51 –

(1) Öğrenci, dönem projesini aldığı yarıyılda kayıt yaptırmak zorundadır.

(2) Dönem projesi dersi tezsiz yüksek lisans programlarında yer alan zorunlu bir ders olup, dönem projesi dersi Geçti (G) veya Kaldı (K) olarak değerlendirilir.

(3) Öğrenci dönem projesi dersinin yazılı raporunu tez yazım yönergesinde belirtilen yazım kurallarına uygun formatta hazırlar ve Enstitüye iletilmek üzere danışmanına teslim eder.

DÖNEM PROJESİNİN HAZIRLANMASI

1- Öğrenci, "Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez ve Dönem Projesi Yazım Kılavuzu" nu dikkate alarak “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Dönem Projesi Şablonu”na göre Dönem Projesini hazırlar. Dönem Projesini teslim edecek olan öğrencilerimizin çalışmalarını bu şablona göre hazırlaması gerekmektedir. (Bakınız Ek-1 ve Ek-15).

2- Hazırlanan Dönem Projesi, öğrenci tarafından danışman öğretim üyesine elektronik olarak(pdf formatında) gönderilir. Danışman Öğretim Üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez Çalışması ve Dönem Projesi İntihal Raporu Uygulama Esasları kapsamında, Turnitin Programı ile Dönem Projesini’nin Kaynakça dahil ve Kaynakça hariç olmak üzere benzerlik raporlarını alır ve benzerlik kontrolünü gerçekleştirir. Alınan rapordaki benzerlik oranı tüm projede kaynakça dâhil %30’u, kaynakça hariç %20’yi geçmemelidir. Turnitin Benzerlik Raporlarının çıktıları alınarak benzerlik oranının bulunduğu sayfalar tez danışmanı ve öğrenci tarafından imzalanır.

Turnitin hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Enstitü Turnitin Ayarları için lütfen tıklayınız.

DÖNEM PROJESİNİN TESLİM EDİLMESİ

1- Öğrenci tarafından hazırlanan Dönem Projesi, pdf formatında elektronik olarak (e-posta vb.), Dönem Projesi Değerlendirme formu ise (Ek-16) ilgili kısımlar öğrenci tarafından doldurulup imzalanarak (ISLAK İMZALI) danışman öğretim üyesine teslim edilir.

Dönem projesini teslim alan danışman, https://lee.comu.edu.tr/tez-islemleri/turnitin-ayarlari-r116.html adresindeki kılavuzda belirtilen şekilde benzerlik raporlarını alır ve imzalar.

2- Öğrenci tarafından hazırlanan ve Danışman öğretim üyesine elektronik ortamda (pdf formatında) teslim edilen dönem projesi, danışman tarafından Turnitin benzerlik raporları ve Dönem Projesi Değerlendirme formu ile birlikte ilgili Anabilim Dalı Başkanlığına teslim edilir. Anabilim Dalına teslim edilen Dönem Projesi, Dönem Projesi Değerlendirme Formu ve Benzerlik Raporları UBYS üzerinden Anabilim Dalı Kurul Kararı ile Enstitüye gönderilir.

NOT: Dönem Projesi Değerlendirme Formu ayrıca, Danışman Öğretim Üyesi tarafından imzalanarak (ıslak imzalı) Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne gönderilmesi gerekmektedir.

3- Öğrenci diplomasını yapay deri kaplı diploma kabı içerisinde teslim almak istiyorsa, aşağıda verilen IBAN numaralarından herhangi birine diploma kabı bedeli olan 150 TL yatırdığını gösteren Banka Dekontu veya ATM makbuzunu öğrenci işlerine teslim etmesi gerekmektedir. Diploma Kabı ücreti yatırılırken açıklama kısmına aşağıdaki bilgiler yazılmalıdır.

Ürün Adı

Diploma Kabı

IBAN

TR09 0001 0022 9412 1577 4850 62

Hesap Adı

Matbaa Döner Sermaye İşletmesi

Fiyat

150,00 TL

Açıklama Bilgileri

Öğrencinin Adı-Soyadı, T.C. Kimlik Numarası, LEE Diploma Kabı

HATIRLATMA

Diploma kabı, ödeme işleminden sonra dekont karşılığında Üniversitemiz Matbaa biriminden temin edilecektir.

Dönem Projesi Teslim ve Değerlendirme Formu.docx
Ek-1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez ve Dönem Projesi Yazım Kılavuzu.pdf