2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Seçimi ve Kayıt Yenileme İşlemleri

 

2022-2023 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

DERS SEÇİMİ VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

 

2022-2023 BAHAR DÖNEMİ

Başlangıç Tarihi

Bitiş Tarihi

  Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri

15 Şubat 2023

08:00

24 Şubat 2023

23:59

  Ders Kayıtları

  Ders Ekleme-Bırakma ve Danışman Onayları

19 Şubat 2023
08:00

24 Şubat 2023
23:59

 

2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı dersleri 20 Şubat 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.

 

Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla T.C. Kimlik No ile ödenecektir. 

Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.

Normal öğrenim süresini aşan örgün öğrenim öğrencileri harç ödemesi yapacaklardır.  

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerinin (Harç) nasıl yatırılacağı konusunda bilgi almak için tıklayınız.

Uzaktan Öğretim Programları Katkı Payı Ödeme İşlemleri Kılavuzuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

ÇOMÜ Kayıt Yenileme ve Ders Seçim İşlemleri Yardım Videosu için lütfen tıklayınız.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

24.12.2019 tarih ve 30988 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar (Karar Sayısı: 1842)'ın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.

 

  • Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü> Öğrenci Sistemi> Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Ekranda zorunlu dersler ve seçmeli dersler ayrı sekmelerde yer almaktadır. Almanız gereken dersleri seçip "Danışman Onayına Gönder" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Öğrenim görmek isteyen tüm öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemini yapmaları gerekmektedir
  • Ders Seçimi ve Kayıt Yenileme süreciyle ilgili tüm soru ve sorunlarınız için destek.comu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.