"Tarih Alanında Kariyer Yapmak" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi.

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Kariyer Söyleşilerinin ikincisi olarak "Tarih Alanında Kariyer Yapmak" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

18 Nisan 2024 tarihinde Nedime Hanım Konağı’nda gerçekleştirilen "Tarih Alanında Kariyer Yapmak" konulu söyleşiye Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL, ÇOMÜ akademik birim yöneticileri, çok sayıda öğretim üyesi ve lisansüstü öğrencileri katılım gösterdi.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL’ın Moderatörlüğünde gerçekleşen Söyleşide konuşmacı olarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR ve Askeri Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat KARATAŞ yer aldı.

Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL’ın yaptığı açış konuşmasının ardından başlayan söyleşide Tarih bilimi, Tarih alanında kariyer, Çanakkale Savaşları, Çanakkale’nin geçmişten günümüze tarihi ve kültürel değerleri, Tarihi Alan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın faaliyetleri ele alındı.

Akademisyen ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan katılımcılar söyleşiyi yoğun bir ilgiyle takip ettiler ve merak ettikleri konular ile ilgili konuşmacılara sorularını sordu. Konuşmacılar da kendilerine yöneltilen sorulardan memnuniyet duyduklarını belirterek öğrenci ve akademisyenlerin sorularını yanıtladılar. 

Söyleşinin tamamlanmasından sonra Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU yaptığı konuşmasında; söyleşiye gösterilen ilgiden ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün lisansüstü öğrencilerimiz için düzenlediği etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Söyleşi, Rektör ERENOĞLU ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü ERGİNAL tarafından konuşmacı olarak katılan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ve Askeri Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat KARATAŞ’a hediye takdimi ve fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.