Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yeni Hizmet Birimi Açılışı Yapıldı

Terziğlu Yerleşkesi’nden Anafartalar Yerleşkesine taşınan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün Eğitim Fakültesi Dekanlığı üzst katındaki yeni hizmet biriminin açılışı gerçekleşti. 22 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA,  ÇOMÜ akademik birim yöneticileri, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yönetimi, idari personeli yanı sıra Anabilim ve Anasanat Dalı başkanları ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Açış konuşmasını yapan Rektör Erenoğlu enstitünün yeni hizmet biriminin hayırlı olmasını temenni ederek çalışma ofisleri, toplantı salonu ve diğer oda ve ofisleri tek tek ziyaret etti ve personelle bireysel görüşmeler yaptı. Enstitü fiziksel olanakları, yerleşim düzeni ve idari/akademik performansından mutluluğunu dile getiren Rektör Erenoğlu emeği geçen tüm Enstitü personeline teşekkürlerini iletti.
Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ise katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında enstitünün yeni yüzünün üniversitemize yakışır bir nitelikte olmasına gayret ettiklerini, rutin idari işle yanı sıra lisansüstü öğrenciler için bilimsel seminer ve kariyer söyleşilerine devam edildiğini belirtti. Bu süreçte Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’e de verdiği destek için teşekkür eden Erginal, Müdür Yardımcıları Doç.Dr. Derya Girgin, Dr. Öğr. Üyesi İ. Onur Tunç ve Enstitü Sekreteri Arzu SÜNGÜ başta olmak üzere taşınma sürecinde yoğun emek harcayan idari personele de yoğun emek ve çabaları için teşekkürlerini iletti.

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrenci desteğini ve akademik kaynakları artırmayı amaçlayan yeni hizmet biriminde lisansüstü öğrencilerine kapsamlı hizmetler sunma ve elverişli bir öğrenme ortamı geliştirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Yeni hizmet birimi, öğrencilere eğitim yolculuklarında destek olmak amacıyla kariyer danışmanlığı, akademik danışmanlık ve atölye çalışmaları gibi çeşitli hizmetler de sunmayı hedefliyor. Bu amaçla 2024 Yılı Bahar Yarıyılında öğrencilerin çalışma becerilerini, zaman yönetimini ve genel akademik başarılarını geliştirmek ve akademik ve kariyer hedeflerine başarılı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla çalıştay ve seminerlere ara vermeden devam edilecek.