"Current Approaches to Japan Education and Data Science" Başlıklı Lisansüstü Eğitim Semineri Gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından 2023-2024 Akademik Yılı seminerlerinin beşincisi olarak düzenlenen "Current Approaches to Japan Education and Data Science" Semineri gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hasan Arslan’ın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Sari Hosoya (College of Economics, Kanto Gakuin University) ile Prof. Dr. Jinfang Wang (Faculty of International Research And Education, Waseda University)’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Müdür Yrd. Doç. Dr. Derya Girgin, Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi İsmail Onur Tunç, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencileri katıldı. Seminere Japon tarihi, edebiyatı, linguistiği ve çeviri bilim alanında Türkiye’nin öncü bilim insanları Prof. Dr. Ayşe Selçuk Esenbel ve Prof. Dr. Oğuz Baykara ile Japon Dili Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tolga Özşen ve Dr. Öğretim Üyesi Melek Çelik de katılım gösterdi.

15.03.2024 tarihinde saat 11:00 de Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Seminer Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Hasan Arslan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Erenoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında şunları belirtti;

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından 2023-2024 Akademik Yılı Lisansüstü Eğitim Seminerleri kapsamında düzenlenen "Güncel Yaklaşımlarla Japonya Eğitimi ve Veri Bilimi" seminerinin açılış törenine hoş geldiniz. Bilindiği üzere Japonya, yükseköğretim sistemi ve veri bilimi alanındaki başarısıyla dünya çapında tanınan bir ülke. Bu alandaki gelişmelerin takip edilmesi ve Japonya'daki uzmanlardan bilgi alınması ülkemiz ve üniversitemiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bu seminer, Japonya'nın eğitim ve veri bilimi alanındaki güncel yaklaşımlarını tartışarak bu alanda çalışan akademisyenler ve öğrenciler için bir bilgi alışverişi platformu oluşturmayı amaçlamaktadır. Seminer kapsamında Japonya'nın saygın akademisyenleri alanlarındaki uzmanlıklarını katılımcılarla paylaşacak ve fikir alışverişinde bulunacak. Bu vesileyle seminerin organizasyonunda emeği geçen Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal'a teşekkür ederiz. Başta Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Prof. Dr. Hasan Arslan olmak üzere tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Seminerin katılımcılar için faydalı ve verimli olmasını diliyorum”.

Prof. Dr. Sari Hosoya’nın “Current Approaches to Japan Education” başlıklı ve Prof. Dr. Jinfang Wang’ın “Current Approaches to Data Science” başlıklı seminer sunumları ardından katılımcıların soru, görüş ve önerileri değerlendirildi. Rektör Erenoğlu’nun teşekkür belgesi takdimi ve fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.