“Yeşil Yarınlar İçin Geleceğe Umutla, Kompost Atıklar” (European Solidarity Corps - ESC) Projesinin Odak Grup Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps - ESC) kapsamında desteklenen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ilk ESC projesi olan “Yeşil Yarınlar İçin Geleceğe Umutla, Kompost Atıklar” başlıklı projenin odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2024 tarihinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlük makamında gerçekleştirilen toplantıya Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Lisansüstü öğrencileri Cansu Aksu, Havva Çavuş ve Serkan Yavuz katıldı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Havva Çavuş’un yürütücülüğünde ve Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL koçluğunda gerçekleştirilecek olan projede 8 farklı şehirde 1000'e yakın öğrenciye ve uygulamalı eğitimlerle de halk pazarlarındaki yüzlerce vatandaşımıza başta sıfır atık ve akabinde organik atıklara yönelik eğitimler verilerek gıda israfının engellenmesi, hedef gruplarda çevre koruma bilincinin artırılması ve çevre dostu yöntemleri kullanarak neler yapılabileceğinin hedef gruplarla paylaşımı gerçekleştirilecek.