“Yabancı Dil Alanında Kariyer Yapmak” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından 2023-2024 Akademik Yılı Kariyer Söyleşilerinin ilki olarak düzenlenen “Yabancı Dil Alanında Kariyer Yapmak” konulu söyleşi 08.02.2024 tarihinde saat 15.00-17:00 arasında gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın yaptığı söyleşiye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da katılım göstererek kariyer söyleşilerinin önemine dair açıklamalarda bulundu ve bu tür buluşmaların önemine ve devamlılığına vurgu yaptı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Salim Razı ile doktora danışmanlıklarını yaptığı Dr. Özgür Şahan (University of Southampton, UK) ve Dr. Mustafa Çoban (Coventry University, UK) katılımcılarla bir araya geldi. 45 lisansüstü öğrencinin katıldığı söyleşide lisansüstü öğrencilere yabancı dil alanında kariyer fırsatları, yabancı bir ülkede etkili bir şekilde iletişim kurma ve küreselleşen dünyayla etkileşime geçmek için gerekli dil becerilerinin önemi, yabancı bir ülkede akademisyen olmak için izlenebilecek yollar ve iletişim kanalları, devlet tarafından finanse edilen dolaşım programları ve kurulabilecek iş birliği ortaklıkları gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı.