Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrencisinin Başarısı

Prof. Dr. Hürmüz Koç’un danışmanlığında ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü doktora öğrencisi Öğr. Gör. Nuray Demiralp’in yürütücü olduğu "İtfaiyecilerde Kardiyorespiratuar Uygunluğu; Kardiyometabolik Risk Faktörleri ve Testosteron Seviyesine Etkisinin İncelenmesi" başlıklı proje TÜBİTAK 1002 – A Hızlı Destek Modülü kapsamında kabul edilmiştir.

Desteklenen proje ile İtfaiyecilerde Sağlıkla İlgili Program Standardı Normu oluşmasına katkı sunulacaktır. Aynı zamanda bu çalışma ile itfaiyecilerin iş sağlığı ve güvenliği kapsamında; kardiyorespiratuar uygunluğunun sağlanması amacıyla, itfaiyecilerin mesleğe girişinde bir standart belirlenmesi düşünülmektedir. Bu sayede sağlıklı ve nitelikli iş gücü profili amaçlanarak, profesyonel bir meslek olan itfaiyecilerin görevlerini yerine getirmede, fiziksel uygunluğunun; mesleki standartları belirlenmiş olacaktır.

Öğr. Gör. Nuray Demiralp