Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2023 Yılı 3. Enstitü Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2023 Yılı üçüncü Enstitü Kurulu Toplantısı 20.06.2023 tarihinde saat 11.00’de gerçekleştirildi. Toplantıya Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Derya GİRGİN,  Dr. Öğr. Üyesi İsmail Onur TUNÇ ve Enstitü Sekreteri Arzu SÜNGÜ ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim/Anasanat Dalı Başkanları katıldı.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL açış konuşmasında Lisansüstü Enstitünün Bilimsel Projeler ve bilimsel çalışmalarda daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Yeni dönemde enstitümüze bağlı anabilim dallarının yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam eden lisansüstü öğrencilerin tez çalışmalarını fonlayabilmeleri için BAP ve TUBİTAK projeleri yazma konusunda bilgilendirilecekleri proje hazırlama odak grup toplantılarının başlayacağını belirtti. Ayrıca lisansüstü öğrencilerin Avrupa Birliğinin araştırma, eğitim ve dayanışma destek çağrıları hakkında da bilgilendirilerek proje yazma/yürütme deneyimleri kazanmaları için enstitü olarak destek olacaklarını vurguladı. Enstitü yönetiminin gündem maddelerine dair sunumları ve enstitü kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması sonrasında kurul toplantısı sona erdi.