Enerji Kaynakları ve Yönetimi TÜBİTAK BİDEB 2211-C Öncelikli Alanlar Doktora Burs Başarısı

Anabilim Dalımızda görevli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necati KAYA’nın danışmanlığında “Yoğun ve Yönlendirilmiş Enerji Olarak Airy Işın Demetlerinin Üretilmesi ve Karakterizasyonu” başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora Öğrencisi Alpgiray KESKİN, TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı kapsamında burs kazanmıştır.

Anabilim Dalımızda görevli öğretim üyelerinden Doç. Dr. Uğur CENGİZ’ in danışmanlığında "Gemi Yüzeylerinde Yosun Yapışmasını ve Enerji Tüketimini Azaltmak İçin Çevre Dostu Biyolojik Olarak Kirlenmeyen Kaplama Geliştirilmesi" başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora Öğrencisi Sema Nur BELEN, TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı kapsamında burs kazanmıştır.

Anabilim Dalımızda görevli öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gamze KAYA’ın danışmanlığında “Holografik Çok Odaklı Programlanabilir Lens Tasarımı ile Koherent Lazer Demetleri Üretilmesi” başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora Öğrencisi Sündüz GÖKÇEN, TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Doktora Burs Programı kapsamında burs kazanmıştır.

Anabilim dalı doktora programımızda, 2023 Bahar döneminde (bir önceki dönem) aynı bursu alan Doç. Dr. Uğur CENGİZ danışmanlığında “Kendi Kendini Temizleyen, Anti Bakteriyel Ve Isı Yalıtım Özelliği Olan Jeopolimer Karo Üretimi” başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora öğrencisi Gürkan Akarken ve Prof. Dr. Sermet KOYUNCU danışmalığında “Hidrojen Üretimi İçin Viyolojen Esaslı Yeni Tür Kovalent Organik Kafes Yapılar” başlıklı Doktora Tez Çalışması ile Doktora öğrencisi Sinem Altınışık ile birlikte toplam 5 öğrenci öncelikli alanlar bursu ile doktoralarına devam etmektedir.