“Edebiyat Alanında Kariyer Yapmak” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Kariyer Söyleşilerinin üçüncüsü olarak “Edebiyat Alanında Kariyer Yapmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
14 Mayıs 2024 tarihinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Nedime Hanım Konağı’nda gerçekleştirilen "Edebiyat Alanında Kariyer Yapmak" konulu söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik birim yöneticileri, çok sayıda öğretim üyesi ve lisansüstü öğrencileri katılım gösterdi.
Söyleşi öncesinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri Göksu Gedik ve Seyhan Aslan katılımcılara flüt ve gitar dinletisi sundu.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın Moderatörlüğünde gerçekleşen Söyleşide konuşmacı olarak Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz yer aldı.
Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya’nın konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya yaptığı konuşmasında; söyleşiye gösterilen yoğun ilgiden ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 
Konuşmaların ardından başlayan söyleşide bilim ve sanat olarak Edebiyat, Edebiyat alanında kariyer, Edebiyatın tarih ve kültür alanlarındaki etkileri gibi konular ele alındı. Akademisyen ve lisansüstü öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen söyleşi katılımcıların soruları ile devam etti. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz yoğun katılımdan ve kendisine yöneltilen sorulardan memnuniyet duyduğunu belirterek öğrenci ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz anlatımında Ardahan Üniversitesi’nin kuruluşu sürecinde edindiği tecrübelerini ve elde ettiği kazanımları da katılımcılar ile paylaştı. 
Büyük bir ilgiyle takip edilen söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal tarafından konuşmacı olarak katılan Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a hediye takdimi ve fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.