ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde Anabilim Dalı Buluşmaları

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim Dalı Buluşmalarının İlki Gerçekleştirildi. ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde eğitim-öğretim faaliyetlerine katkı veren farklı anabilim dallarını üniversite-kamu-sanayi işbirlikleri tesis etmek ve geliştirmek amacıyla bir araya getirmeyi amaçlayan Anabilim Dalı Buluşmaları’nın ilki 04.01.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Seramik ve Cam Ana Sanat Dalı, Resim Ana Sanat Dalı, Grafik Ana Sanat Dalı, Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı, Disiplinlerarası İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı başkanları ve öğretim üyelerini bir araya getiren toplantıda Çanakkale’de seramik sektöründe dijitalleşme, iş güvenliği, yaratıcı tasarımlar, tanıtım, AR-GE ve ÜR-GE açısından lisansüstü düzeyde öğrencilerin ve akademisyenlerin seramik sektörüne yapabileceği katkılar ve potansiyel proje önerileri üzerinde duruldu. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın başkanlık ettiği toplantıda Prof. Dr. Mehmet Fatih KARAGÜL, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi YEMENİCİOĞLU NEGİR, Doç. Dr. Didem ÇATAL, Prof. Dr. Begüm ÖZ, Prof. Dr. Bünyamin BACAK ve Prof. Dr. Hülya DEMİRÖREN işbirliği ve potansiyel proje önerilerini paylaştı.