ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü İkinci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü İkinci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

16.06.2022 tarihinde ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen kutlamaya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Senato Üyeleri, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim/Anasanat Dalı Başkanları, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü idari personelleri katıldı.

Kutlama etkinliği ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yener Pazarcık’ın açılış konuşması ile başladı. Doç. Dr. Yener Pazarcık konuşmasında, Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 16.06.2020 tarih ve 31157 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2654 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatılıp yerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün kurulduğunu belirtti.

Konuşmasına iki yıllık süreçte Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen faaliyetlere vurgu yapan Doç. Dr. Yener Pazarcık, desteklerinden dolayı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a, Lisansüstü Eğitim Enstitü Müdürlüğü’nün kurucu müdürü olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Pelin Kanten’e ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü personeline teşekkür ederek, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün ikinci kuruluş yılını kutladı.

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yener Pazarcık’ın açılış konuşmasından sonra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat iki yıllık süreç içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yapılan çalışmalar ile ÇOMÜ’nün bir araştırma üniversitesi olma hedefine biraz daha yaklaştığını ve bu amaç için atılan adımları titizlikle takip etiğini belirtti. Prof. Dr. Sedat Murat, bu yolda lisansüstü eğitimin, üretilecek olan akademik yayınların ve elde edilen bilimsel başarıların önemine vurgu yaparak bu kapsamda üniversitemiz öğretim üyelerinin önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nün ikinci kuruluş yıldönümünü kutlayan Prof. Dr. Sedat Murat, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yener Pazarcık’a, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü idari personeline ve emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerini iletti.