ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Doktora Programı Öğrencisinin Başarısı

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda, YÖK 100/2000 doktora programı kapsamında ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yonca Karagül Yüceer danışmanlığında öğrenimine devam eden Onur Karaalioğlu; ‘sıfır atık’ yaklaşımını temel alan proje kapsamında Polonya’da bulunan Łódź Teknoloji Üniversitesinde (Łódź University of Technology) Prof. Dr. Dorota Kręgiel danışmanlığında yürütülen ve Polonya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen bilimsel bir çalışma gerçekleştirmiştir.

Çalışma sonucunda çeşitli gıda atıklarından yararlanılarak endüstriyel açıdan kullanım potansiyeli bulunan katma değeri yüksek bazı aroma maddelerinin üretimi gerçekleştirilmiş olup, bundan sonraki süreçlerde ilgili bileşenlerin daha yüksek miktarlarda eldesi, saflaştırılması ve endüstriyel alanda doğal gıda katkı maddesi olarak kullanımı amacıyla enkapsülasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Gerçekleştirilen uluslararası çalışma nedeniyle, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencisi Onur Karaalioğlu ve danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Yonca Karagül Yüceer’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.