ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 10. Enstitü Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün onuncu Enstitü Kurulu Toplantısı, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yener PAZARCIK’ın sunumları ile gerçekleştirildi.

28.12.2021 tarihinde Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin KANTEN, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yener PAZARCIK, Müdür Yardımcıları ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim/Anasanat Dalı Başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından Doç. Dr. Yener PAZARCIK açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Doç. Dr. Yener PAZARCIK konuşmalarında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün kurulduğu günden bu yana gerçekleştirilen faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi planlanan hedefleri anlattı. Doç. Dr. Yener PAZARCIK gerçekleştirilen bu faaliyetlerde desteklerinden dolayı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT’a teşekkürlerini iletti.

Doç. Dr. Yener PAZARCIK’ın açılış konuşmalarından sonra Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT konuşmalarını gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT konuşmalarında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlarına hitap ederek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma hedefinin gerçekleştirilebilmesi için yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Eğitimde ve bilimde kaliteden ödün vermeden yapılan çalışmaların hem nitelik hem de nicelik olarak artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT’ın konuşmalarından sonra Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün onuncu Enstitü Kurulu Toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Öğrenci Alım Koşulları görüşüldü.

Toplantı, Enstitü Kurulu üyelerinin görüşleri ve önerilerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.