Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden Etili Seramik’e Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliğini sağlayabilmek amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen organizasyonla Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim/Anasanat Dalı Başkanları Etili Seramik’i ziyaret etti.

20.02.2024 tarihinde gerçekleştirilen ziyarete Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Onur Tunç, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Demirören, Resim Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Daloğlu, Resim Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Yemenicioğlu Negir, Seramik ve Cam Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Karagül ve Seramik ve Cam Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Arda, Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Begüm Öz, İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Grafik Tasarım Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Didem Çatal, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tijen Enil Bektaş, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Uğur Cengiz - Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz, Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuba Batu, ve Çanakkale Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Kadir Yılmaz katıldı.

Üretim Süreci Yakından İncelendi

Ziyaret kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademisyenleri, Çanakkale Çan ilçesi Etili Köyü’nde 2006 yılında kurulan ve faaliyetlerini burada sürdürmeye devam eden Etili Seramik Fabrikasına teknik ve inceleme gezisi düzenledi. Gezi öncesince Fabrika Müdürü Selçuk Tülek ÇOMÜ Akademisyenlerine fabrikadaki gezi güzergahı, güvenlik ve Etili Seramik Fabrikaları hakkında bilgilendirme yaptı. Ziyaret sırasında üretim sürecini yakından gözlemleme olanağı bulan ÇOMÜ’lü akademisyenlere Fabrika Müdürü Selçuk Tülek ve Fabrika İdari ve Sosyal İşler Yöneticisi Erol Güler eşlik ederek fabrikayı ve tesisleri gezdirdiler.

ÇOMÜ’lü akademisyenler fabrikada düzenlenen gezi sonrasında Etili Seramik A.Ş. toplantı salonunda Etili Seramik A.Ş. kurucusu İsmail Tülek ve Selçuk Tülek bir araya geldi. İdari ve Sosyal İşler Yöneticisi Erol Güler, Kalite, Çevre ve İSG Yöneticisi Başak Uysal ve Ar-Ge Proses ve Girdi Kontrol Yöneticisi Burak Çakır da toplantıda hazır bulundular.

Toplantı Etili Seramik A.Ş. kurucusu İsmail Tülek’in açılış konuşmasıyla başladı. Tülek sektörde geçirdiği 57 yıllık meslek hayatı boyunca edindiği tecrübeleri aktarırken Etili Seramik’in toplam kalite anlayışıyla yerelde ve küresel alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Bölgeye doğrudan ve dolaylı olarak sağlanan ekonomik katkıların yanında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini ve bu kapsamda Üniversite-Sanayi iş birliğini desteklediklerini belirtti. Tülek, ÇOMÜ Akademisyenlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken beraber üretilecek projeler ile bölgeye, ülke ekonomisine, eğitime ve öğrencilere katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Toplantıda Üniversite-Sanayi İşbirliğinin sağlanması ve bu kapsamda üretilebilecek projeler hakkında görüşüldü. Ayrıca Ar-Ge çalışmaları, üretim ve pazarlamaya süreci, enerji tasarrufu, doğanın korunması gibi konuların yanında farklı disiplinlerde uzmanlaşmış akademisyenlerin görüş ve önerileri üzerinde duruldu. Hayata geçirilebilecek projeler hakkında iş birliği yapma ve birlikte bölgeye, öğrencilere ve ülke ekonomisine değer katma çalışmaları hususunda uzlaşıya varıldı.

Toplantı sonunda ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal güzel ve verimli geçen gezi sürecinde gösterilen ilgi ve alakalarından dolayı tüm Etili Seramik A.Ş. yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Erginal ayrıca gerçekleştirilen iş birliği ve hayata geçirilecek olan projelerden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Toplantı Etili Seramik A.Ş.’nin hediye takdimi ile sona erdi.