Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde "Bilimsel Yayın Etiği ve Yapay Zeka" Semineri Verildi

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Salim Razı tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, 22 Aralık 2023 Cuma Günü Saat 11.00' de Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Seminer Salonu'nda "Bilimsel Yayın Etiği ve Yapay Zeka" Konulu Seminer verildi.

Lisansüstü Eğitim Seminerlerinin üçüncüsü olarak verilen Seminere Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Onur Tunç ve Lisansüstü öğrencileri katıldı.

60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Seminer Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Salim Razı tarafından Bilimsel Yayın Etiği ve Yapay Zeka seminerine geçildi. Sunumda lisansüstü öğrencilerin tez hazırlama ve makale yazma süreçlerinde etik açıdan dikkat etmesi gereken hususlar, bilimsel dergi seçimi ve yapay zeka ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.

Eğitimin tamamlanmasının ardından Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal tarafından Doç. Dr. Salim Razı’ya hediye takdim edildi.

Seminer soru, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.