TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı 2020 Yılı Çağrısı Yayınlandı

Bu program ile ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite - sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite/araştırma altyapısı - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu çağrı duyurusu ile, doktora eğitimi vermek üzere yurt içinde eğitim veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları veya araştırma altyapılarının; Ar-Ge veya tasarım merkezlerine sahip özel sektör kuruluşları veya teknoparklar bünyesinde Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri veya TÜBİTAK tarafından desteklenen en az bir proje sonuçlandırmış özel sektör kuruluşlarıyla birlikte sunacakları projeler desteklenecektir.

Sanayi Doktora Programı ile;

1. Doktora öğrencilerine burs (4500 TL/ay),
  2. Proje yöneticisi ve akademik tez danışmanlarına Proje Teşvik İkramiyesi,
  3. Özel sektör kuruluş/kuruluşlarına istihdam desteği sağlanır.

Başvurular BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) nden Öğr. Gör. Kadir YILMAZ’a (E posta:  kyilmaz@comu.edu.tr – Tel: 0 536 512 21 21) ulaşabilirsiniz.

Çağrı metni için; https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3835/2244_2020cagrisi.pdf