Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı Başvuru Duyurusu

28 Haziran 2022 tarihinde saat 13:00 te Terzioğlu Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yüz yüze yapılacak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı başvuruları ÜBYS sisteminden online olarak alınacaktır.

Başvurunuzu sorunsuz şekilde yapmak için aşağıda belirtilen adımları takip ediniz.

Adayların sınav yerleri ve sınav kuralları ile ilgili duyuru 23 Haziran 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasından ilan edilecektir. (https://ydyo.comu.edu.tr/)

HATIRLATMA:

- Başvuru ekranı 06 Haziran 2022 saat 08:00 de aktif olup, 19 Haziran 2022 saat 17:00 kapanacaktır.

Yapılacak olan sınavdan alınan yabancı dil puanı Enstitümüzün yalnızca yüksek lisans programlarına başvuru işlemlerinde kullanılacaktır. Alınan bu puan Doktora programlarına başvuru için geçerli olmayacaktır.

- Yapılacak olan sınavdan alınan yabancı dil puanının geçerlilik süresi bir yıldır.

- Sınav hakkındaki diğer detaylar için Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu ile iletişime geçiniz.

28 Haziran 2022 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı Başvurusunda İzlenecek Adımlar.pdf