Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı Başvuru Duyurusu

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından; 17 Ocak 2022 tarihinde Terzioğlu Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulunda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır.

Pandemi koşulları nedeni ile Sınav başvuruları online olarak alınacak olup, sınav yüz yüze yapılacaktır. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı, 1. Oturumu 11:00-13:00 ve 2. Oturumu 14:00-16:00 saatlerinde olmak üzere iki oturum olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru yapan adayların hangi oturumda sınava gireceği 14 Ocak 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından ilan edilecektir. (https://ydyo.comu.edu.tr/)

Yapılacak olan sınavda alınan yabancı dil puanının geçerlilik süresi bir yıl olup, Enstitümüzün yalnızca yüksek lisans programlarına başvuru işlemlerinde kullanılacaktır. Alınan bu puan Doktora programlarına başvuru için geçerli olmayacaktır.

Başvurunuzu sorunsuz şekilde yapmak için lütfen ekte yer alan dosyada belirtilen adımları takip ediniz.

HATIRLATMA:

Başvuru ekranı 29 Aralık 2021 saat 08:00 de aktif olup, 9 Ocak 2022 saat 17:00 kapanacaktır.

17 Ocak 2022 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı Başvurusu.pdf