ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Enstitü Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatılarak yerine 16.06.2020 tarih 2654 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün ilk Enstitü Kurul toplantısı 08.07.2020 İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Prof. Dr. Suat UĞUR, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. Pelin KANTEN, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Yener PAZARCIK ve Doç. Dr. Filiz UĞUR NİGİZ ile Anabilim/Anasanat dalı başkanları katıldı.

Toplantıda, kalite güvencesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN’ in konuşmasından sonra Doç. Dr. Pelin KANTEN kapatılan enstitülerin müdürlerine ve enstitü sekreterlerine vermiş oldukları hizmetler için teşekkür ederek, yeni oluşumun hayırlı olmasını diledi.

Doç. Dr. KANTEN, ülkemizde lisansüstü eğitim enstitüsü olarak faaliyet gösteren devlet üniversitelerine ilişkin bilgiler aktararak ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nü tanıttı ve organizasyon yapısını anlattı.

Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün hayırlı olmasını dileyerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü şeklindeki yapılanmada hedefin Türkiye genelinde üniversiteler içerinde en iyi konuma gelmek olduğunun altına çizdi ve şunları söyledi:

“Araştırma Üniversitesi olmada lisansüstü eğitimin çok önemli bir yeri var. Yüksek Lisans, Doktora araştırma üniversitesinin bel kemiğini oluşturur. Asıl araştırmalar yüksek lisanstan, doktoradan itibaren başlar. Dolayısıyla her birimizin üzerinde önemli görevler var.  Enstitülerde böyle bir yapılanmaya gidilmesinin faydalı sonuçları olacağına inanıyorum. Bütün bölümlerde yüksek lisans, doktora programı yok. Amacımız yüksek lisans doktora programlarının çoğalması ama bunu yaparken nitelikten ödün vermemek. İkisini de geliştirmek zorundayız ama asıl hedef niteliktir. Herkes bu görevi layıkıyla yerine getirmek durumundadır. Akademik kurullarda bunlar üzerine detaylıca fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu fikir alışverişleri yapıldıktan, hedefler belirlendikten sonra iş öğretim üyelerimize kalıyor. Hem lisans hem de lisansüstünde multidisipliner, yabancı dil eğitim yapan programlar açacağız.”

Toplantıda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeleri seçimi yapılarak; 16.06.2020 tarih ve 31157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2654 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatılan Enstitülerin lisansüstü programlarına kayıtlı bulunan tüm öğrencilerin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne aktarılması kararlaştırıldı.

Toplantı, görüş ve öneriler ile son buldu.