Tez Savunma Sınavı Öncesinde Tezlerin İncelenmesi Hk.

Tez Savunma Sınavına Girecek Olan Enstitümüz Lisansüstü Öğrencilerinin Tez Savunma Sınavına girmeden önce tezlerini şekilsel olarak “savunma öncesi, sonrası ve teslim” olmak üzere iki aşamada inceletmeleri gerekmektedir.

1. Tez Savunma sınavı öncesinde öğrencilerimizin Anabilim Dallarına "Tez savunma jürisi belirleme formu" ile jüri üyeleri ve sınav tarihi belirlemek için başvurmadan önce şekilsel kontrol için tezlerinin savunmaya hazır bir adet spiral ciltli hali ve danışmandan onaylı (imzalı) Turnitin raporları (tez yazarının, tez adının da belirtildiği benzerlik oranının gösterildiği sayfalarla) ile birlikte Enstitümüz Tez Teslim Birimi Görevlisi Nihal DUMAN’a başvurmaları gerekmektedir. Bu aşamada öğrencilerimiz şekilsel inceleme ile varsa tespit edilen hataları düzelterek tez savunma sınavı için Anabilim Dallarına başvuracak ve savunmaya gireceklerdir. Bu aşama ilk inceleme aşamasıdır ve şekilsel kontrol ile öneriler ilgili memurdan öğrenilmiş, uygulanmışsa, savunma öncesinde tekrar ilgili memura ulaşılmasına, yeniden ilk aşama kontrolüne gerek yoktur.

2. Tez Savunma Sınavı sonrasında başarılı olan öğrencilerimizin ciltleme öncesi şekilsel açıdan son kontrol için, çalışmalarının güncel halinin .pdf dosyası ve çalışmanın yine güncel halinin danışman tarafından yeniden alınmış ve imzalanmış Turnitin raporunu (tez yazarının, tez adının da belirtildiği benzerlik oranının gösterildiği sayfalarla) ilgili Enstitü Müdür Yardımcısına e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin son olarak ilgili Müdür Yardımcısının teze ilişkin kontrolü ve e-posta üzerinden “ciltletin” onayından sonra çalışmalarının ciltlenmiş halini enstitü tez teslim birimine getirdiklerinde web sayfamız formlar kısmında yer alan “Tez İnceleme Formu”nu öncelikle Danışman ve sonrasında ilgili Enstitü Müdür Yardımcısına da imzalatmış olmaları gerekmektedir. Süreç, Tez İnceleme Formu, güncel danışman imzalı Turnitin raporu, ciltler ve diğer evrakların ilgili birime teslimi ile son bulur.

Tez Savunma Sınavı öncesinde, sınav sırasında ve sınavdan sonra kullanılacak evraklar ve diğer bilgiler için, lütfen web sayfamız “Tez İşlemleri” menüsünü inceleyiniz.

• Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanları için Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yener PAZARCIK

E-Posta:  ypazarcik@gmail.com

•  Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanları için Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Filiz UĞUR NİGİZ

E-Posta: filiz.ugur@comu.edu.tr